Vi finner feriefamilie til hunden din - Hjemmekennel

Heisann! Fra 12 oktober flytter Hjemmekennel til en ny og mye bedre portal, AniPort! Bli med oss og skap Norges beste dyreportal i dag. Klikk på linken hit og gå direkte til registreringsskjema.

 
  Gå til AniPort

De finner feriefamilier til hunden din

kennel_JA2_9285
http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/stavanger/De-finner-feriefamilier-til-hunden-din-3593429.html
- Ingenting er bedre enn familie, mener Linn Therese Vatsvåg (administrerende direktør), Karoline Heim (styreleder), Thuva (portugisisk vannhund), Anne Richelieu Tjønneland (veterinær), Carsten Hernæs (kundeansvarlig) og Andy (fransk buldog) i Hjemmekennel. Vilde Vatsvåg (i forgrunnen) syntes ikke det var kjekt å sitte stille. 

FOTO: Jarle Aasland

De finner feriefamilier til hunden din

– Ikke alle hunder trives på kennel, sier Karoline Heim, som fikk en idé da hun bodde i England sammen med en dobermann.

Cornelius MunkvikPublisert: 22.des. 2014 20:53 Oppdatert: 22.des. 2014 20:53Er du blant dem som kvier seg for å sette hunden på kennel? Karoline Heim, som er styreleder i nystartede Hjemmekennel, ønsker ikke å sette kenneler i et dårlig lys, men gjør det samtidig klart at det nå finnes et alternativ.

- Det finnes mange familier der ute som kan tenke seg en firbeint venn i kortere perioder. Dersom kenneler ikke er et alternativ når du skal reise på ferie, og alle potensielle hundepassere er opptatte, kan en feriefamilie være løsningen, sier Heim.

En god idé

For seks år siden studerte Heim i England. Med seg over den engelske kanalen hadde hun en stor dobermann.

- De gangene jeg reiste bort, lot jeg studievenner passe hunden, men i juleferier, da alle andre også reiste hjem, ble det vanskelig. På kennel trivdes den ikke. Dobermannen min var dessuten for stor til å være med i flyet. Dermed ble gode råd dyre, sier styrelederen.

Løsningen skulle imidlertid vise seg å være ganske rimelig. Ved en tilfeldighet kom hun over en organisasjon som registrerer familier som ønsker å passe hunder for folk som ikke kan ta seg av kjæledyret sitt for en periode. Så bra fungerte løsningen at Heim siden hun kom hjem til Norge og Stavanger, har hatt planer om å opprette noe liknende her.

Mens jeg er på besøk spør jeg meg alltid: «Ville jeg hatt min hund her?».

For halvannet år siden ble planene til handling.

Veterinærgodkjent

Med seg i Hjemmekennel har Heim blant annet veterinær Anne Richelieu Tjønneland. Alle familiene som melder sin interesse for å passe hunder må nemlig bli veterinærgodkjente.

Familier som registrerer seg vil først bli bedt om å fylle ut et skjema med spørsmål om turmuligheter i nærområdet, om det er småbarn i familien, andre dyr eller allergier. Deretter får den potensielle feriefamilien besøk av Tjønneland.

- Jeg går gjennom relevant informasjon som for eksempel mating, lufting og hva som skal gjøres om hunden blir syk under oppholdet. Mens jeg er på besøk spør jeg meg alltid: «Ville jeg hatt min hund her?». Jeg blir også vist rundt i husene. Noen familier jeg har besøkt har til og med eget hunderom, sier veterinæren.

Med og uten hund

Annen relevant informasjon er om vertsfamilien har hund eller andre dyr fra før. Noen hunder trives best alene, mens andre storkoser seg med en kompis under samme tak.

- Til nå har vi registrerte vertsfamilier i både Stavanger, Sandnes, Sola, Klepp, Time og Egersund. Det er mange slags grunner til at folk registrer seg. Det kan være snakk om Nordsjø-arbeidere som vil ha en hund i friperioden, eller kanskje familier som har hatt hund tidligere og som ikke har anledning til å skaffe seg ny, sier Tjønneland.

Som kennel

Med i Hjemmekennel er også Linn Therese Vatsvåg (administrerende direktør) og Carsten Hernæs (kundeansvarlig). Vatsvåg forklarer at så snart veterinæren har godkjent en familie, og kontrakten underskrevet, vil vertsfamilien være søkbar for de som måtte ha behov.

- Vertsfamilien skal blant annet krysse av for hvilken hund de kan tenke seg å passe. De som trenger et reservehjem kan gå inn på sidene våre og lete seg frem til det som passer dem. Så snart prisen, som er den samme som på kennel, er betalt, vil familiens kontaktinformasjon dukke opp, sier Vatsvåg.

Hjemmekennel anbefaler at hundeeier besøker vertsfamilien en uke før avleveringen av den firbeinte. Samtidig understreker veterinær Tjønneland om at mattilsynets regler om vaksinering gjelder også hos dem.

- Dersom ting skulle skjære seg fullstendig i en vertsfamilie, vil en av oss i Hjemmekennel ta hunden inn hos oss. Vi har 100 prosent fornøyd- garanti, sier Vatsvåg.

Kilde: http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/stavanger/De-finner-feriefamilier-til-hunden-din-3593429.html